Alexander Techniek

Lior Kuperberg - Alexander Techniek - Amersfoort

Terug naar je natuurlijke balans om zo weer optimaal te functioneren, dat is kort gezegd waar Alexander Techniek over gaat. We raken in de loop van ons leven soms ver verwijderd van de moeiteloze, intuïtieve manier van bewegen die we zien bij baby’s en kleine kinderen. Doordat we ons aanpassen aan schoolbanken, werkplekken, sport- en muziekactiviteiten sluipt er ongemerkt veel onnodige spierspanning in onze manier van bewegen. En we zijn ons er vaak niet van bewust hoe die spierspanning ons in de weg zit – niet alleen in onze dagelijkse bewegingen, maar ook in hoe we ons voelen en hoe we de wereld om ons heen ervaren.

Onnodige spierspanning

Alexander Techniek brengt je lichaam weer in contact met die natuurlijke balans. Door de subtiele aanwijzingen van een Alexander leraar wordt je je bewust van die onnodige spierspanning. Je ervaart hoe je lichaam weer optimaal functioneert zonder die spierspanning. Niet door je lichaam met oefeningen te trainen in een nieuwe houding, maar juist door oude gewoontes los te laten.

Alexander Techniek gaat over patronen loslaten, ont-leren, zodat je lichaam zijn eigen balans en kracht kan hervinden. Grote kans dat je dan niet alleen meer ruimte, souplesse en gemak in je lichaam ervaart, maar ook in je hoofd!